Tips voor ouders

Meerdere websites richten zich op ouders van jongeren met angststoornissen.
Er komen ook zaken aan de orde als eetstoornissen en faalangst.
Sommige sites geven tevens inzicht in zelfhulp.

ADF-stichting

www.adfstichting.nl
De ADF-stichting is een landelijke patiëntenvereniging die zich inzet voor mensen met angst- en dwangklachten. Deze site bevat veel informatie over verschillende angststoornissen, de symptomen en behandelingsmogelijkheden. De jongerensite www.stopjeangst.nl valt ook onder de verantwoordelijkheid van deze stichting.

Familievan.nl

www.familievan.nl/volwassenen
Deze website biedt informatie en tips en geeft steun aan ouders van kinderen met psychische problemen, o.a. door e-mailcoaching door een deskundige.

Vlaamse site eetstoornissen

www.eetstoornis.be/anorexia_survival_4
Deze site is bedoeld voor jonge mensen die herstellen van anorexia. Met een specifiek onderdeel met tips voor hun ouders. Hoe kunnen die omgaan met anorexia?

Gratis handleiding anorexia

www.buropuur.nl
Buro Puur (een gespecialiseerd instituut voor eetstoornissen) geeft een digitale handleiding voor ouders van kinderen met anorexia. Deze is geschreven door ouders en ervaringsdeskundigen en staat vol tips, praktijkvoorbeelden en antwoorden op vragen die ouders hebben. De handleiding is te bestellen via de site van Buro Puur.

Proud2Bme

www.proud2bme.nl/parents
Deze website over anorexia en andere eetstoornissen geeft informatie, zoals behandelmethoden en hulpinstanties. Onder de aparte knop voor ouders staan waardevolle tips voor het omgaan met een kind met een eetstoornis.

Tijdschrift J/M

www.jmouders.nl/Themas/School/De-tien-meest-gestelde-vragen-over-faalangst
De tien meest gestelde vragen over faalangst op de site van het tijdschrift JM.
Met tips aan ouders voor hulp aan een kind met faalangst.